9

100 Tokoh Paling Berpengaruh- Siapa Tercalon dari Malaysia?

Majalah terkenal, TIME sekali lagi mencari 100 tokoh paling berpengaruh di dunia untuk tahun 2009. Golongan yang tersenarai adalah dari kalangan selebriti, pemimpin ataupun sesiapa sahaja yg terkenal dan ada influence terhadap dunia. Tahun lepas, hanya seorang sahaja rakyat Malaysia yg tersenarai dan berjaya kekal di dalam '100 World's Most Influential People in 2008'. Sesekali tokoh ni pernah juga masuk dalam top-5 di belakang Rain sedikit tapi kemudiannya menurun dan apabila undian ditutup, dia masih kekal sebagai top 100.

Tahun ni, siapa pula yg tersenarai? Adakah PM baru kita? Bukan. Beliau tak tersenarai.


Antara tokoh yg tersenarai dalam World's most influential People in 2009

Untuk tahun 2009 ni, tokoh yg tersenarai adalah ........................(Bunyi drum saspen)

Datuk Seri Anwar Ibrahim....

Ini adalah kali kedua semenjak 2008.



Setakat ni beliau berada di tangga ke-2 daripada 206 calon. Hanya 100 orang dicari. Ranking ni akan berubah lagi nanti dan kedudukan dia pun akan turun juga, tapi pastinya takkan lebih daripada 100. Kalau nak undi, silalah undi di sini. Hehe. Kalau sekadar nak usha2 ranking, usha kat sini. Kalau nak usha awek plak? Luu pikirla sendiri nk usha kt mana. Haha.

Tu je. Salam.

9 comments:

piKOk said...

femes jgk beliau..huhu

Yankum3~ said...

klu nk vote diri sendiri leh??

Monkey D Luffy said...

dia bukan femes ler....

agenda tersembunyi zionis... heh!

Perisik SR said...

Kalo btol la...smpai ati anwar jd ejen zionis yer..dh lah muslim. hehe. tp sbnrnya aku xrasa mcm tu..sbb dia mmg baik dgn rmai org trmasuk ulama2 bsr Islam mcm sheikh yusof al-Qardawi. tp tu org xtau. hehe

Yankum3~ said...

but he might have his own agenda yg kite xtau kn??

Perisik SR said...

I've heard a lot bout that before..tp sy pn xtau kbnrnnya..hehe

Wallahualam..

Perisik SR said...

actually kn, I pn ada agenda tersendiri yg u ol xtau. and so you :D

Yankum3~ said...

yup2
i pun ade agenda jgk..
ahakz!!
hehehe

asis said...

ntah pape aje