26

Akhirnya...doktor pakar juga jawabnya

Salam...

Hari ni aku terpaksa beli tiket balik sabah. Tiket balik besok. Aku beli pakai kad kredit kakak aku. Aku bukan nak sangat. Tapi aku terpaksa. Keadaan kesihatan aku mendesak aku balik bersama keluarga untuk buat rawatan kat sana.

Pada awal2 posting blog ni dulu, aku penah sebut pasal aku appointment dengan doktor. In fact, dah 7,8 kali aku jumpa dengan doktor tu untuk buat rawatan aku. Yang terakhir adalah semalam. Semalam aku dapat 4 jenis ubat lagi.

Sebulan lepas, semuanya dah ok sikit. Bengkak kat lelangit aku dah kurang. Darah dah tak keluar kat gusi aku. Semuanya lepas makan ubat dan rawatan. Tapi entah pasal apa, hari khamis lepas tiba2 bengkak kat lelangit aku membesar mendadak. Tak cukup dengan tu, pipi aku pun bengkak. Aku sekarang macam orang yg baru lepa kena tumbuk kat pipi kanan. Bengkak tapi takda lebam.

Siapa nampak pun pasti perasan bengkak tu. Aku dah makan ubat semalam. Nak tengok perubahan. Tapi pagi ni bila aku bangun aku nampak bengkak makin membesar dan dah sampai kat mata kanan aku. Mata aku jadi sepet sikit macam orang kena gigit dengan penyengat. Pipi aku bula bengkak macam orang tengah kemam gula-gula. Hehe.

Gigi kat sebelah kanan mulut aku sakit. Nak kunyah makanan memang payah dan perlahan. Aku tak tau apa sakit sebenar aku. Yang aku pasti kalau dah sampai bengkak macam tu, it has something to do with saraf kat bahagian muka tu. May be sebab infection kat dalam lelangit mulut aku.

Lepas ni aku akan buat treatment kat sabah. Bukan sebab doktor kat KL tak pakar. Tapi kalau kita buat rawatan yg kita rasa agak besar dan kita tak tahu apa hasilnya nanti, sebaik2nya buat time faimly ada di sisi, kan? Aku tak tau apa penyakitnya, tapi aku berserah je la. Thank you buat pembaca blog. Salam.

26 comments:

pink_butterfly said...

hmm...

gud luck ah syah...

hope everything will b fine...

take gud care!

Lifesaver said...

sakit apa erk??

mg cepat sembuh~

Yankum3~ said...

sian nye dy..
byk2 doa eh awk sehat kembali...
take care.. ^_^

SuFy said...

hurm..sakit per?oo..sian awk..xpe, insyaallah, sy doakn smua baik2 ja...

*jgn fikirkn sgt sakit tuh..heee..k!!gud luck

Perisik SR said...

Thanks all :)

Yankum3~ said...

most welcome..
hehe

Monkey D Luffy said...

huhuhu

mcm kronik jer

moga ko sembuh

haruan tasek said...

nie dah kira kronik nie. ko banyak2 le bersabar dan berdoa agar ko lekas sembuh

asis said...

smoga sentiasa sehat..

Perisik SR said...

Thanks to all...

Smlm time nak beli tiket dh, tiba2 bengkak surut. Sakit pun bkurang. So aku delaykan dulu beli tiket. Tgok perubahan dalam beberapa hari ni.

Kalau smua ok, len kali je kot jumpa pakar. Skrg mcm dah hampir smbuh dah sikit.

anis said...

erk ..
melengah2 kan plak

Yankum3~ said...

so till now..
makin surut ke makin m'bengkak??

Perisik SR said...

makin surut..almost 65% has decrease..so, lengah2kan dulu la;p

Yankum3~ said...

ok..bgus laa dh cm gitu..
hope lenyap trus & x bengkak balik dh..
hehehe
jgn lupe mkn ubat eh.. ^_^

dude said...

get well soon!

Perisik SR said...

Hope mcm tu la..:)

LiNda said...

herm ... tak tahu nak kata apa, sbb semua komen dah diberikan .
so, gud luck and buat yang tebaik utk diri sendiri ok...

ainShahajar said...

erm..kebetulan...ain penah kene tebuk kat lelangit..sbb nye..dlu penah jatuh..lelangit retak..tapi tak tahu..sopastu..dah bernanah...bila nanah tu terperangkap..sakit gila..takmo rase lg..

then ken tebuk..wat root canal gak..hhuu...

but situasi kt lain..

usaha lg..all the best k

Perisik SR said...

Thanks kak linda...masuk jg ke blog ni yer.hehe

Cik ain, experience awk tu buat sy takut la. ntah2 sy pn nk kena tebuk kt lelangit ni nnt. uwaaa...nk lari dalam guaaa

Yankum3~ said...

eleh..
nk lari dlm guaa konon...
2 laa..sape suh takut ORG lg..
huhu.. =p wek!!

ainShahajar said...

alah..tak sakit..

pas tebuk..biar berlubang je seminggu..nk bg sume nanah kuar..

2 kali gak la wat.

siyes tak sakit...

tp tak tahu setuasi awk cane..

he

Perisik SR said...

Aahhhhh...ni rasa nk tido dlm gua ni.

nak gi tggl dlm gua niah je la.

Yankum3~ said...

Gua Niah xbleh...
dh ade org tempah dh nk duk situ...
awk cari gua len eh...

Perisik SR said...

sapa tempah?

Yankum3~ said...

my fwen...
name du Ni-Ah..
so..dy dh tempah dulu dh

Perisik SR said...

kem slm kt dia..ckp yg kami boleh jd room8.byr sewa sama2