18

Sedikit Tentang Aku

Salam...

Sbg tuan penunggu blog, apa kata aku sedikit?

Secara ringkas je.


Aku lahir thn lebih 2 dekad yg lepas. Bulan 3 thn 2009 bertepatan pada tarikh 21 hb ni, tinggal 30 hari lagi untuk umur aku masuk 24 tahun. So maksudnya aku akan jadi tua lepas ni. Skrg ni pn aku dah tua sbnrnya tp biasalah kan, kalau tengok secara zahir mungkin nampak mcm baru 19 thn.wakaka...Sori r kalo aku terperasaan pula. Mungkin sbb aku perasan kenyataannya. LOL

Misi aku adalah untuk menjadi kaya raya. Visi aku pula untuk jadi kaya raya adalah dgn buat & kumpul duit banyak2. Kui3.. Methodnya macammana? Apa2 sahaja yg pntg Halal.

Bidang engineering. Aku tak tau lagi kesudahan bidang ni nanti. Tapi aku ada pandangan sendiri pasal ni. Bidang apa pun yg kita masuk pada mulanya, tapi akhirnya adalah bergantung kepada rezeki kita. So, aku akan try peluang2 di depan mata. InsyaAllah jumpalah rezeki aku tu nanti.

Kawen? Soal ni aku tak plan lagi. Ada plan secara kasar je. Mungkin 27, mungkin 28 ataupun mungkin dah dekat2 30 thn nanti. Sebab? Sebab aku nak achieve dulu benda2 kat bawah ni.

1) Pendapatan tetap
2) Kereta sendiri
3) Rumah sendiri
4) Ilmu & akhlak

Mungkin payah nak setel secara perfect. Tapi boleh diusahakan. Ilmu & akhlak tu adalah pelengkap untuk ketiga2 perkara besar kat atas. Dah setel semua tu, baru la leh jaga anak gadis org. Hehe..

Minat? Dulu aku minat astronomi. Tp skrg aku tak masuk kat cabang engineering tu. So aku plan nak jadikan cabang tu sbg hobi je 1 day nanti kalau dah berkemampuan.

Sekarang ni aku realize 1 cabang minat baru. Aku realize yg aku suka travel dan tengok2 tempat orang. Tp memandangkan aku belum kaya raya lagi(hehehe), pospone dl utk pergi travel jauh2. Pergi ke kawasan yg dekat2 je dl.

Aku plg suka pegi laut. Bukan mandi, just tengok2 view. Tp kalo dpt mandi, lg la best kan.

Erm, apa lagi yer...oh ya, aku bkn jenis yg suka berkongsi cerita aku. Segan kot. Sebab tu aku tak dapat nak update blog. Tp aku suka dgr cerita org. :)

And lastly, time aku berduit aku suka belanja org mkn. So, kalo nak kena belanja makan ajaklah aku keluar yer. haha

Blog ni aku wat saja2. Aku tinggalkan blog lama http://agensi-perisikan-pusat.blogspot.com sebab aku rasa blog tu dah tak teratur dah. Takpelah, kat sini lebih baik.

Tu je kot...leh contact me at: syahirNOSPAM2104@yahoo.com (Buang 'NOSPAM') ym:balanbalan04 dan friendster: http://friendster.com/syahirreformasi

Assalammualaikum ;)

18 comments:

pink_butterfly said...

laa..blog bru ka ni?

nda prasan plak...

'Aku plg suka pegi laut. Bukan mandi, just tengok2 view.' <-- eeii, ikut2 org ja ba..

pink_butterfly said...

oh ya, sy tinggalkan link kat cni.

jgn mls add link ya!

Perisik SR said...

salam...

link cik rama2 akan ditambah. jan lpa link ke sini ya. yg psl pg laut tu...lupa pla yg yn pn suka buat bnda tu. so mksdnya yan la yg follow ni.wahaha

pink_butterfly said...

link telah di'add dgn jayanya...

terima kasih daun keladi~~~

Perisik SR said...

sama-sama. kuih keladi mmg sedap. lebey2 lg air keladi tu. ehm sedap!

~JuNnIE~ said...

mude lagi lew tu mr perisik..dr rerama nie..=) pape pun wish ur dreams come true...yeah~~,,

Perisik SR said...

Thanks cik JuNnie...muda lg ker? dh agak dah..wahaha..anyway wish ur dream come true too ok...

Mustaffa said...

salam kenal

Perisik SR said...

Hye bro Mus...

Salam kenal kembali :)

tHEoNeANDoNLy said...

salam ziarah...

Perisik SR said...

thanks sudi2 dtg ziarah...mcm biasa la, ole2 xde?hoho

LiLacFlA said...

good luck!

Perisik SR said...

thanks cik LilacFIA...sdp nama...ssdp kek coklat moist..

Misz_zana85 said...

wah..suke tgk laut jg..
kita sebaya ker?uuu~

Perisik SR said...

misz suka tgok laut jg? bgs2...laut mmg cantik. kita sebaya thn je..mgkin sy lbh muda ;p

Yankum3~ said...

eeee suke perasan mude laa dy nie...
pape pun..awk tetap kalah ngan sy..
ahakz!!

amek engineering pe??

Perisik SR said...

cik yankum3, a ah..sy kalah ngn awk.
sy kalah tua ngn awak.har3

Yankum3~ said...

hmm tau xpe..
BTW..
juz call me Yana ok??
hehe